De dag dat Stichting Noah4All van start is gegaan

AJ2A5837

Het is zaterdagochtend 27 oktober, een dag die wij niet zo snel meer zullen vergeten. Het is de dag dat Stichting Noah4All van start is gegaan met een Noah4All dag in Dordrecht, 3 families werden verrast met een bijzondere wens. 

De eerste wens

De eerste wens was voor Leo, het grote stuur en het zwarte asfalt is altijd een vurige wens geweest van Leo, hij heeft daarvoor zijn rijbewijzen gehaald maar toch op het laatst gekozen voor een ander beroep. Zijn dromen bleven bij het chauffeurs vak, ooit....dacht hij misschien later wel. Helaas heeft de terminale ziekte zijn tijd ingehaald en de realisatie van het echte chauffeuren zit er niet meer in, maar zijn dromen die gaan nog steeds over het mooie avontuur langs de snelweg, dat blijft bestaan en dat mag hem niet worden ontnomen.

Dennis Wierks heeft hem geholpen om toch zijn droom voor een klein beetje te realiseren. Zijn verrassing was ook groot toen hij nietsvermoedend het terrein van Transportbedrijf Van de Nadort op liep en een grote gele truck zag staan, de blik en de emotie van dat moment is bijzonder en werd gadegeslagen door zijn vrouw en familie.

Voorzichtige stappen richting de cabine en toch nog even knijpen of het werkelijk zo is, laat hem stralen en vol trots kruipt hij achter het stuur, met een blik van ”zo dat kan je niet meer van mij afpakken” draaide hij de sleutel om en pompte zo diesel in het motorblok van de truck. Het was meteen voelbaar voor Leo en de diesel werd spreekwoordelijk ook direct in zijn bloed gespoten die zo een extra boost genereerde voor hem en zo zijn droom liet uitkomen. Als konvooi leider voelde hij zich even als een filmster terug naar de jaren zeventig, Hollywood waardig.

De tweede wens

De tweede wens is voor Piet, een oud chauffeur die veel voor de Dijco heeft gereden. Weekenden waren voor Piet geen probleem, en de afstanden helemaal niet. Mooie reizen en de vele stempels in zijn paspoort zijn daar getuigen van. Een lange rij aan operaties en een ziekte heeft hem chauffeurs lam gemaakt, hij kan er nog alleen maar aan denken aan die mooie tijd. Er over praten doet hij wel, niets anders..volgens zijn familie, en wat is het voor ons dan een kleine moeite om Piet nog één keer die ervaring laten beleven. Helaas is wel de chauffeurs zetel nu de bijrijders zetel geworden, maar dat deert Piet niet, hij geniet met volle teugen van de rit.

Bij terugkomst van het konvooi werd hij opgewacht door zijn voormalige collega’s en zijn oude werkgever. (GTO transport Stompwijk)

Even weer die herinneringen ophalen die hem laat lachen en doen geloven dat hij nog “on route” zat, prachtig omdat van een afstand mee te mogen maken.

De derde wens

De derde wens was voor een familie die ernstig is getroffen door ziekte, pijn en verdriet. Stofwisselingsziekte en de ziekte MS kenmerkt deze familie, dus zetten wij alle zeilen bij om er nu een mooi feest van te maken.

De jonge dames zij er al vroeg, Demi is er om deze parels even er als fotomodellen er te laten uitzien en dat lukt prima. Pa kijkt zijn ogen uit en geniet, moeders is stralend en dat maakt het plaatje compleet. Een speciale truck neemt hun mee in het konvooi en ze zijn weer even los van alle zorgen.

De trucks en sportwagens zijn opgesteld en het konvooi staat klaar voor de start, het is 11.30 uur...ja het 11.30 uur het tijdstip waarop Duncan de aarde verlaat en Noah en nieuw vriendje er bij krijgt. Wij staan even stil bij dat moment en kort daarna vertrekken wij met klap op de luchthoorn van het terrein bij Van de Nadort, het is goed zo.

Het rondje Moerdijk is heel bijzonder en bij terugkomst van het konvooi staat de familie en collega’s klaar om de deelnemers op te vangen in een bijzondere erehaag. 

Ze zijn een luisterend oor van al dat moois wat zij hebben mogen beleven.

Het is wat wij gaan doen bij Noah4All, deelnemers laten genieten met soms hele kleine simpele dingen waar zij weer even de toekomst mee kunnen vullen, al is deze soms heel snel dichtbij.

Dankwoord

Wij danken alle sponsoren die aan deze dag hebben meegewerkt, transportbedrijf Van de Nadort voor hun gastvrijheid, verkeersschool Wierks voor de unieke rijles, van der Valk Versmarkt voor de broodjes, Yvonne voor de soep, Demi voor de make-up sessie, Hans voor de politie begeleiding, Riwal voor de Hoogwerker, alle chauffeurs van zowel de sportauto’s als van de trucks die belangeloos hebben meegewerkt en alle vrijwilligers van het team Noah4All.

Zijn er in jullie omgeving, gezinsleden, familieleden, collega’s, vrienden die even van dit soort simpele momenten willen genieten. Of is er een collega terminaal ziek en wil je hem of haar verrassen met een bijzonder bezoek, mail naar info@noah4all en wij proberen jullie daar bij te helpen.

www.noah4all.nl

Vragen

Voor vragen kunt u een bericht sturen aan info@noah4all.nl of bel ons via ons algemene nummer: +31611204851

AJ2A5837
AJ2A5844
AJ2A5851
AJ2A5854
AJ2A5876
AJ2A5960
AJ2A6151
AJ2A6175
AJ2A6193
AJ2A6206
AJ2A6339
AJ2A6345
AJ2A6387
AJ2A6460
Alle deelnemers
Demi
Dennis Wierks
Erehaag
Esther Noah4All trailer
Esther
Gave foto
Hoogwerker EF
Leo en Yvonne
Line up erehaag
Nothing Really Matters
Soepdames
Spatlap
Trailer Noah4All