De lach van Jan

1 2

Voordat hij het wist zaten wij al in de cabine, dat waren de woorden van zoon Bob terwijl zijn ogen vol lopen doet hij zijn verhaal van de tijd dat hij nog klein was.

Mijn vader, zei hij vol trots, was chef werkplaats bij Sanders & Geraedts B.V, en soms moest hij een vrachtwagen wegbrengen naar de garage en dat was voor ons het uitje om in een grote truck mee te mogen rijden.

 

Vol trots vertelde zijn vader Jan over zijn werkzaamheden in de garage, elke zware machine had zijn eigen verhaal en gebruiksaanwijzing die hij in de details wist. Zwaar werk was het, maar Jan was er één die de poort op slot deed en ‘s-morgens vroeg weer opende om zijn werkzaamheden voort te zetten. De tijd veranderde en was niet meer hetzelfde als in 1976 toen hij in dienst trad.

 

Jan kon gebruik maken van de VUT en nam met pijn in zijn hart afscheid van zijn werk, hij sloot de poort op zijn manier die hij alleen begreep. Kort na het afscheid kreeg hij meerdere medische klachten wat de familie verontruste. “Schouders er onder” zei hij, maar die schouders moesten veel dragen en die zware lading kosten hem veel energie en de pijn werd ondragelijk.

 

Jan bleef positief totdat de artsen hem iets anders vertelde. Het besef was er en de tijd werd een kostbaar handvat om maar niet los te laten. Zijn zoon Bob ging terug in de tijd samen met zijn vader en ging hij kostbare herinneringen ophalen maar ook werden ze gemaakt. Kleine herinneringen werden groot gemaakt, tijdens een rondtoer langs de trucks in de Brabanthallen kwamen de boutjes en moertjes plotseling weer tot leven. Die vertelde weer een verhaal waarbij de lach weer te voorschijn kwam op het gezicht van Jan en die lach is zo belangrijk voor in de toekomst.

 

Vandaag hebben wij een wens vervuld van Jan en zijn gezin, een groet brengen via een “Noah4All drive by”. 

Bekende maar ook onbekende collega’s brachten hem een bijzondere groet die hem zo een beschermende laag gaf en dat op een Siberische dag zittende in zijn rolstoel bovenop een viaduct van de A2 in het mooie Limburg.

 

Bij zijn voormalige werkplek werd hij door iedereen die aanwezig was op veilige afstand begroet en bracht zijn zoon een prachtig eerbetoon uit naar zijn vader gedragen door zijn familie. Geëmotioneerd ontving hij die woorden en vol trots keek nog naar zijn oude werkplek en nam afscheid.

 

Wij bij Noah4All hebben vol trots deze wens uitgedragen en wensen Jan en zijn familie veel sterkte toe voorin de toekomst, mag deze dag maar heel lang in jullie geheugen blijven rond dwarrelen en steun geven voor de toekomst.

 

Wij danken iedereen die aan deze wens heeft meegewerkt.

 

Foto’s Martijn en Marianne, Team Noah4All en Yara Verstappen.

002 Yara Verstappen Fotografie Joris
009 Yara Verstappen Fotografie Joris
013 Yara Verstappen Fotografie Joris
022 Yara Verstappen Fotografie Joris
043 Yara Verstappen Fotografie Joris
1 1
1 10
1 2
1 3
1 4
1 5
1 6
1 7
1 8
1 9