De tas van Karel en zijn levens verhaal.

karel

Karel is een bikkel, al op zijn jonge leeftijd was hij al hard aan het werk. Hij werkte aan de (snel)weg, maar het zwarte asfalt waar hij mee werkte trok hem mee in zijn droom, hij wilde op het asfalt rijden als chauffeur en zo geschiedde.

Het internationale transport trok hem niet zo, het asfalt wel en zo kwam hij terecht op een kieper. Dat was zijn lust en zijn leven zoals het werd omschreven door zijn collega Peter toen hij deze Noah4All wens instuurde voor Karel.

Karel is ziek, maar hij doet zo zijn best om die rot ziekte te verslaan. Hij gelooft niet dat hij verliest van deze lafaard, hij houdt de moed erin en focust zich op zijn tas met zijn spullen. Die tas met zijn spullen staat klaar in de gang voor direct vertrek zodra hij weer hersteld is van deze rot ziekte.

Op zaterdag 5 juni mocht Karel weer voor even zijn tas pakken voor een bijzondere Noah4All rit met zijn collega’s. Zijn laatste jaren als chauffeur werkte hij bij P. van der Nat en zo stonden zij samen met veel andere collega’s uit het verleden letterlijk bij hem voor de deur. De saamhorigheid in zijn dorp en vooral in zijn straat geven Karel en het gezin een boost voor het leven, massaal zijn zij uitgelopen om Karel en zijn gezin uit te zwaaien, kippenvel.

Karel klom in zijn Iveco, zijn tweede huis en genoot van alle aandacht. Hij vertelde nog dat hij liep in zijn jogging broek en van niets wist, hoe bijzonder is dit. Tranen vloeide er volop, van trots maar ook van het zware werk wat hij en zijn gezin heeft verricht.

Het wederzien met zijn vrienden en collega’s in Giessen gaf hem energie voor deze dag, het konvooi voor zijn rondtour werd in gang gezet. Begrip is er volop, er werd ruimte gegeven aan het konvooi, de omgeving van Wijk en Aalburg is mooi en hartverwarmend. Tijdens de rit stonden familieleden langs de weg om Karel een hart ❤️ onder de riem te steken.

Er moest worden bijgepraat en waar kon dat beter dan bij het Chauffeurs Cafe Treurenburg op de dag dat de lockdown werd versoepeld. Voor het eerst sinds tijden zaten wij allen weer aan de chauffeurstafel en gingen de verhalen van toen en nu vergezeld van sterke anekdotes over de tafel.

Een genietende Karel en zijn vrouw absorbeerde elk gesprek en de tranen van de aflopen ochtend veranderde in een prachtige twinkeling in de ogen van een gelukkig echtpaar, juist dat geeft hun kracht.

Na een dankwoord, gesproken door hun dochter, nemen wij afscheid en brengt het Noah4All konvooi Karel en zijn familie weer naar zijn geliefde straat en hun veilige omgeving waar zij kunnen uitrusten van een prachtige dag. Deze dag laat zien hoe belangrijk Karel is voor zijn familie, collega’s, vrienden en buren.

Trots uitgedragen door de vrijwilligers van Noah4All en alle collega’s, vrienden en familie.

Dank aan allen die heeft meegewerkt aan deze wens, op deze manier geven jullie allen kracht aan onze deelnemer en zijn familie voor nu en voor in de toekomst.

Heeft u ook een wens die met onze doelgroep te maken heeft, kijk op onze website en vul daar het inschrijfformulier in en verras die persoon met een dag temidden van hun collega’s, familie en vrienden.

Noah4All, de krachtbron voor later.

Team Noah4All.

Marianne 1
Marianne 2
Marianne 3
Marianne 4
Marianne 5
Marianne 6
Martijn 1
Martijn 10
Martijn 11
Martijn 13
Martijn 14
Martijn 15
Martijn 16
Martijn 17
Martijn 18
Martijn 19
Martijn 2
Martijn 20
Martijn 23
Martijn 3
Martijn 4
Martijn 6
Martijn 7
Martijn 8
Martijn 9
karel