Frans een hart onder de riem te steken

AJ2A0286

Het hedendaagse chauffeuren is behoorlijk veranderd en staat niet meer in vergelijking tot wat het ooit was, alles is gemoderniseerd vanaf de cabine tot aan de communicatie aan toe. Maar ook de industrie heeft behoorlijke vooruitgang geboekt in het vernieuwen. Dat geld ook voor de Rotterdamse Maasvlakte, de jongens en meiden die containers rijden weten dat maar al te goed en de oudgediende onder ons hebben de vernieuwing meegemaakt van een grote plas water en wat zand tot wat het nu is.

Een van die oudgediende is Frans, alleen heeft hij door zijn ziekte de vernieuwing niet meegemaakt. Bij ons kwam het verzoek binnen om Frans een hart onder de riem te steken, zijn zoon en trotse chauffeur Sylvester diende deze wens in. Samen met de organisatoren van Noah4All  bekeken we hoe we dat het beste konden doen, een plan werd gesmeden om Frans op een originele manier te verrassen.

Alles werd in stilte georganiseerd tot aan zijn voormalige werkgever Hovetra aan toe en zo stonden zaterdag morgen twee trucks bij hem voor de deur.

De verbazing was alom, vragende ogen zochten de ogen van Sylvester en een emotionele Frans knikte “dank je wel” terug. Frans klom in de cabine van een voormalige collega en ook een oud gediende van vroeger en de 8 cilinders maakte hem aan het lachen. De rit werd ingezet naar zijn voormalige werkgever Hovetra in Rhoon en het ontvangst was hartelijk en vol herkenning.  Ook hier heeft de vernieuwing plaatsgevonden het oude pand van Hovetra in de Rotterdamse haven heeft plaatsgemaakt voor een gloed nieuw pand in Rhoon en Frans moest dat even goed aanschouwen.

Na de koffie en het gebak gingen wij met een groot Noah4All konvooi richting de Maasvlakte, Frans stapte weer in en de naaste familieleden stapten in de overige trucks die in het konvooi meereden. Onderweg was er veel herkenning, de naam Noah4All is redelijk ingedaald en de collega’s weten dat als ze een groot konvooi tegenkomen het is om een collega met een terminale ziekte te verrassen. Frans zwaait volop en staat weer midden in het leven, genietend van alles wat er om zich heen gebeurd. De Maasvlakte komt in zicht en begeleiding is er van de Rotterdamse Zeehavenpolitie, de ECT Delta doemt op in de verte, druk gebarend waar hij allemaal geweest is verbaasd hij zich over hoe alles nu veranderd is. De nieuwe APM terminal en de RWG containerterminal, die waren er nog niet toen hij het stuur vast hield, het waren allen zandkorrels en waterdruppels.

De rit ging via een secundaire weg zo langs het strand, de ogen van Frans werden nog groter en het fotografen team van Noah4All wilde unieke plaatjes schieten en zo geschiedde. Vlak na de inrit van de Euromax kan je het “Balkon van Europa” oprijden en zo zit je op een verhard gedeelte van het strand met een prachtig uitzicht op alles en de foto’s werden gemaakt.

Van al dat alles krijg je wel trek en een ontmoeting met de Routiers Maasvlakte werd verzilverd, de lunch werd daar in stijl geserveerd. De verhalen bleven maar komen hoe Frans nog worstelde met kwartjes in een telefooncel als er problemen waren bij het lossen of laden van de containers tot aan het befaamde ECT pasje aan toe met pasfoto uit die tijd.

Ook was er nog even tijd voor de cheque overhandiging van Ronald Boele van Stebo, twee van zijn modellen zijn geveild en hebben een mega opbrengst van €1050.- opgeleverd waar Noah4All weer wensen mee kan vervullen, dank hiervoor.

Maar de gezondheid van Frans laat nu ook zijn sporen achter, de vermoeidheid slaat toe maar Frans wil nog van alles maar hij weet ook dat hij dat moet loslaten, zijn glimlach en tranen laten zien dat deze missie geslaagd is.

Frans klimt weer in de cabine, nog even genieten van het uitzicht en van de terugreis juist dat geven hem weer pretoogjes maar de realiteit zegt..het is genoeg zo.

Verhalen vullen de cabine’s, elk gezinslid die in het konvooi mee rijdt heeft zijn eigen verhaal en emotie, het is mooi hoe aan het einde van de rit elk verhaal weer samensmelt in één geheel.

Wij parkeren alle trucks voor nog één keer in Rhoon waar wij afscheid nemen van Frans en zijn gezin, dankbaar zijn ze voor de prachtige dag die Frans zo heeft laat schijnen en hopenlijk gaat deze lach hem nooit meer verloren.

Namens het Noah4All team, heel veel sterkte en kracht toegewenst voor in de toekomst, jij hebt nu weer een mooie herinnering gemaakt samen met je collega’s waar je vaak aan terug zal denken, mogen dat jou kracht en energie geven.

Wij danken iedereen die aan de Noah4All wens van Frans heeft meegewerkt, jullie hebben allen een bijzondere bijdrage geleverd aan iemand die het verdiend.

Heb je ook een wens die wij kunnen vervullen, kijk op onze website www.noah4all.nl of mail naar info@noah4all.nl

Team Noah4All
AJ2A0286
AJ2A0310
AJ2A0332
AJ2A0353
AJ2A0363
AJ2A0418
AJ2A0423
AJ2A0443
AJ2A0538
AJ2A0617
AJ2A0623
AJ2A0628
AJ2A0637
AJ2A0642
AJ2A0644
AJ2A0651
AJ2A0662
AJ2A0828 Middel
AJ2A0828
AJ2A1029
AJ2A1034
AJ2A1037
AJ2A1040
AJ2A1053
IMG 2569
IMG 2571
IMG 2578
IMG 2596
IMG 2600
IMG 2608
IMG 2621
IMG 2689
IMG 2741
IMG 2762
IMG 2877
IMG 2884
IMG 2893
IMG 2920
IMG 2943