Herbeleven van mooie momenten

Noah4All 130419 klein 11

Het herbeleven van mooie momenten van het verleden doe je vaak in je gedachten, zeker als je een moment voor je zelf hebt, daar is niets verkeerd mee toch? Dat doen wij allemaal toch wel eens ‘n keer en de term “vroeger was alles beter” komt zo bekend voor.

Onze Noah4All deelnemer Henk herbeleeft vaak ook van die mooie momenten, dat in alle stilte en denkt er vaak terug aan. Alleen dat nog een keer herbeleven zit er voor Henk helaas niet meer in.

Mag ik u voorstellen aan Henk, een dappere man maar helaas uitbehandeld en tot voor kort verblijvend in het hospice in Waalwijk. Henk is bijna bij zijn laatste afrit van het leven aangekomen en wil nog graag een keer ‘n stop maken om zo nog het moment van toen te herbeleven. Die gedachten kwamen terecht bij het Hospice Franciscus de Wind in Waalwijk en heeft voor zijn specifieke wens Noah4All ingeschakeld om zo zijn gedachten om te zetten in een gebeurtenis.

Henk heeft gewerkt als heftruckchauffeur bij de firma Appels in Waalwijk, voor oudgediende een mooi nostalgisch bedrijf wat er helaas niet meer is. Door zijn handicap kon hij nooit chauffeur worden, maar in het lossen en laden van de vrachtwagens van de firma Appels vond hij zijn geluk.

Het is zaterdag morgen als wij bij zijn huis arriveren, afgelopen donderdag is hij verplaats van het hospice Waalwijk naar zijn huis, zijn vertrouwde omgeving die hem voorziet van zijn laatste zuurstof. Met een ferme klap op de luchthoorn rijd het Noah4All konvooi zijn straat in en komt Henk komt verrast naar buiten, zijn glimlach zegt genoeg. Met wat hulp neemt hij plaatst in de bijrijders stoel en krijgt hij het uitzicht wat hem al die tijd is ontnomen, hij voelt zich koning te rijk. Voorzichtig komt de truck in beweging, de verkeersdrempels zijn nu een lastig te nemen obstakel, maar eenmaal op het asfalt gaat het prima. Het wordt een kort rondje dachten wij, de gezondheidstoestand van Henk is erg fragiel maar hij wil genieten en zo wordt een klein rondje een iets groter rondje waarvan hij intens geniet.

Bij hem in de cabine zit zijn zoon, tranen vertellen een emotioneel verhaal, wij horen het aan en geven het een plaatsje, heftig…heel heftig. Zijn dochter zit in de voorste truck en ziet het mooie spektakel in buitenspiegel, zij heeft ook tranen en een verhaal, Noah4All is haar klankbord, daar is zij dankbaar voor en daar zijn wij ook voor.

De dag eindigt bij de het chauffeurscafé Treurenburg, een kop koffie en een broodje laat ons weer het moment van toen beleven. Het laat ons ook zien dat het genoeg is..en de terugreis wordt ingezet, Henk is moe en wordt thuis afgezet, met een traan in zijn ogen weet hij dat dit één van zijn laatste reizen was.

Met een mooie luchthoorn serenade nemen wij afscheid van Henk en zijn gezin, goede reis Henk.

Wij danken iedereen die aan deze wens heeft meegewerkt.

Team Noah4All

Noah4All 130419 klein 1
Noah4All 130419 klein 11
Noah4All 130419 klein 12
Noah4All 130419 klein 13
Noah4All 130419 klein 2
Noah4All 130419 klein 4
Noah4All 130419 klein 5
Noah4All 130419 klein 6
Noah4All 130419 klein 7
Noah4All 130419 klein 9