Lars, een schilder die uiteindelijk zijn geluk vond tussen de witte lijnen.

1 61

Onze Noah4All wens brengt ons vandaag naar het Brabantse landschap Giessen waar het bedrijf Van der Stelt Logistics is gehuisvest. Het is een hecht familiebedrijf waar het personeel gekoesterd wordt en waar de inzet van het personeel enorm gewaardeerd wordt. Dat was ook één van de redenen waarom Lars, onze deelnemer van vandaag, daar graag wilde werken.

 Lars, fra maler til chauffør, van schilder naar chauffeur.

Lars is een jonge zestiger en zeer ambitieus, een flink aantal jaren geleden heeft hij zijn “kwast” voorgoed in het water gedoopt en nam plaats achter het grote stuur. Zijn roots ligt in Denemarken maar zijn hart is Nederlands en daar is hij trots op, met zijn rood witte truck is hij een bekende verschijnsel in de Rotterdamse haven.

De route daarnaar toe kent hij uit zijn duimpje, lekker op zijn gemakje, via de A15 naar de Maasvlakte toe, dat was altijd de bestemming van de container. Hij was de hele week van huis en dat was prima, aan het eind van de week kwam moeders en de kleinkinderen hem ophalen en dat was voor hem de beloning waar hij de hele week naar uitkeek.

Cargo Card

Lars is Lars, geen poeha maar wel een echte collega die een ander ook weer helpt als daarom gevraagd word, Rene Kant belde Lars op toen hij op de Maasvlakte zat te eten. De “houdbaarheidsdatum” van de Cargo Card van Rene Kant was verlopen. Iedereen die in de containers zit kent dat we, de datum van uw Cargo Gard pas is verstreken en de pas wordt weer uitgespuwd met een bekende vinger erbij. Daar stond Rene dan met zijn container voor een gesloten slagboom, collega Lars schoot ten hulp maar had nog nooit met een LZV gereden. Via de bekende “bed” procedure werd de container toch weer op het chassis van Rene af en opgezet, maar dan moet je wel dezelfde Cargo Card gebruiken om het terrein weer af te rijden Lars, en niet je eigen Cargo Card. De bewaking snapte er niets van en Rene lag al zwetend op zijn bed, dat kon toen nog.

Lege chassis uit.

Maar op een van zijn bekende routes op de terugweg stonden daar plotseling wat voor hem onbekende waarschuwingsborden waar hij even niet de “pleister” op kon leggen. Ach, het zal wel weer overgaan en met een dot gas reed Lars de nacht in, later op bed kwamen daar toch de heftige pijnen. Lars is een bikkel en wilde zijn werk afmaken, melde dit aan de firma en voordat hij de hoorn erop kon gooien kwam Giessen al in actie. Lars is geen klager en daarom ging het alarm af op de zaak, een “Barregaander” of niet, je komt nu naar de zaak was de opdracht uit Giessen.

Donkere wolken boven Made.

Lars had zijn route anders uitgestippeld, het bericht dat hij ziek was en dat er geen genezing meer mogelijk was kwam keihard aan, zijn kilometerpaal op zijn geliefde snelweg geeft bijna 60 aan en hij zou zo graag meer kilometers willen maken, maar het volgende kilometerpaaltje is nog niet eens in zicht.

Verplichte levensroute.

Hij irriteert zich aan een pijl die boven zijn snelweg hangt, een baan opschuiven is niet zo zijn ding maar het kan niet anders en dat is moeilijk te bevatten voor een echte vechter. Zijn familie is er kapot van, gesprekken met zijn wegbeheerder leveren niets op en hij moet lijdzaam toezien hoe zijn snelweg wordt gesloopt.

Hij heeft zijn kleinkinderen nog zo beloofd dat zij samen nog een mooie rit zou maken met opa achter het stuur, niet wetende dat een Noah4All wens hem die mogelijkheid nog zou geven.

Scheren.

De deurbel schrikt en geeft een bepaald schel geluid af, Lars opent de deur en ziet de Noah4All Wens truck staan, met een traan in z’n ogen zegt hij tegen de Noah4All vrijwilligers, als ik dat geweten had dat jullie zouden komen, had ik me geschoren.

Belofte.

Lars stapt in stijl de Noah4All Wens truck in en voelt zich ondanks zijn ziekte prima, een grote glimlach laat zijn geluk zien. Hij kan nu zijn lang dierbare stille wens waarmaken, on route met al zijn dierbaren.

Missie Noah4All.

De route ging naar Giessen waar de trucks van “zijn” firma in een prachtige lijn stonden opgesteld, op de voorgrond stonden alle chauffeurs en alle genodigden als een erehaag Lars te verwelkomen. Rood witte rookfakkels als eerbetoon voor Lars en dat raakt je, dat bleek ook wel bij menige collega’s en dat laat zien hoe hecht die band is onderling, het geeft je rillingen tot op het bot.

Et Noah4All ønske til “Lars”tbilchauffør, oftewel een Noah4All wens voor vrachtwagenchauffeur Lars.

Lars is bescheiden maar dit had hij nooit verwacht. Snel even bijkletsen en een groot konvooi van 18 trucks denderde door het mooie Brabantse landschap heen op weg naar de Moerdijk om bij de “De Gouden Leeuw” in Zevenbergschenhoek van de uitgebreide lunch te genieten, wat zoals altijd perfect geregeld is, respect.

In het middelpunt staan is niet weggelegd voor Lars, maar nu moest hij er toch aan geloven, vanuit zijn zetel had hij oogcontact met iedereen die aan deze wens was verbonden en dat gaf hem weer energie. 

Energie.

Maar zijn accu was toch iets sneller leeg dan hij wilde en de terugreis moest worden ingezet, die rit wilde hij graag bij Rene Kant is zijn truck beleven. Nog even het verhaal van de Cargo Card weer opnieuw aan elkaar vertellen en daar was die lach weer. Snel nog even een kop koffie aan de zaak en een zwaai naar zijn collega’s en Lars zat weer op zijn plek bij zijn zoon in de auto op weg naar huis. Dit was de mooiste dag van mijn leven vertelde hij nog bij het afscheid. 

17 februari.

Dat is de dag dat Lars 60 hoopt te worden en wij allen gunnen hem en zijn familie die dag zo van harte, laten we hopen dat deze wens jou toch nog die extra power diesel geeft om die dag te halen. Gas erop Lars! 

Beste Lars, wij wensen jouw en je gezin enorm veel kracht toe voor de moeilijke periode die nog gaat komen. Heb je het van de week toch nog moeilijk, denk dan nog even aan deze wens en misschien geeft dat jullie kracht om zo nog even extra lang van elkaar te genieten en je verjaardag te vieren. 

Wij hebben met trots deze wens uitgedragen. 

Onze dank gaat uit aan iedereen die aan deze Noah4All wens heeft meegewerkt, zonder jullie was dit niet mogelijk. 

Familie en personeel van de Firma Van der Stelt Logistics Giesen, dank voor alles, jullie zijn echt een familiebedrijf met een groot hart. 

Heeft u ook een wens die met onze doelgroep te maken heeft, kijk op onze website en vul daar het inschrijfformulier in en verras die persoon met een dag tussen hun collega’s, familie en vrienden. 

Team Noah4All

1 1
1 10
1 11
1 12
1 13
1 14
1 15
1 16
1 17
1 18
1 19
1 2
1 20
1 21
1 22
1 24
1 25
1 26
1 27
1 28
1 29
1 3
1 30
1 31
1 32
1 33
1 34
1 35
1 36
1 37
1 38
1 39
1 4
1 40
1 41
1 42
1 43
1 45
1 46
1 47
1 48
1 49
1 5
1 50
1 51
1 52
1 53
1 54
1 55
1 56
1 57
1 58
1 59
1 6
1 60
1 61
1 62
1 64
1 7
1 8
1 9