Plotseling het stuur loslaten komt als een mokerslag

IMG 5055

Je hebt twee opgroeiden kinderen een prachtige vrouw en een mooie job als chauffeur, plaatje compleet zou je denken.

Zo dacht Richard er ook over, helaas is de hedendaagse realiteit anders...een terminale ziekte heeft hem ingehaald ver voordat hij zijn stuur aan de wilgen zou gaan hangen. Plotseling het stuur loslaten komt als een mokerslag en is moeilijk te bevatten voor een stoer figuur zoals Richard, je kent ze wel...grote bek en een heel klein hartje, heel herkenbaar onder de vele chauffeurs.

Dat hij er nog is heeft iets te maken met wilskracht en die wilskracht heeft hem wel een mooie verrassing opgeleverd. Noah4All heeft in samenwerking met (oud)collega’s van hem een gekoesterde wens ten uitvoer gebracht. In de ochtend van 5 januari stond er een dikke Scania voor zijn deur, verrast was hij zeker. Helemaal toen het hem duidelijk werd dat deze truck speciaal toegankelijk is voor rolstoelers met een plek in zijn rolstoel naast de chauffeur had hij een prima uitzicht. Stoer alsof dat hij zelf nog het stuur kon vastpakken reed hij zelf virtueel de straat uit, de grijns op zijn gezicht was als een winnende lot uit de oudejaarsloterij.

Bij het opdraaien van de A16 krijgt het kleine konvooi bestaande uit twee trucks begeleiding van de politie van Dordrecht, de familie geniet en net over de Moerdijk wacht de volgende verrassing. Collega’s en teamleden van Noah4All voegen in, en dat maakt het konvooi groot en voor de medeweggebruiker een imposante verschijning.

Via Breda en Roosendaal rijden wij terug en maken wij een tussenstop bij het chauffeurs restaurant Kanters aan de Moerdijk. Een verbaasde Richard, een goedlachse Claudia en hun kinderen staan dan in oog met (oud) collega’s en het emotionele ontvangst is heel bijzonder te noemen. Er wordt gepraat over het verleden en de mooie rit die net heeft plaatsgevonden, de toekomst laten wij even voor wat het is, het is nu genieten en dat doet hij met volle teugen.

Kijkend om zich heen voelt Richard zich rijk en trots, er hangt een prima sfeer van ontspanning en dat voed Richard met kracht die hij dadelijk nodig heeft voor zijn verdere behandeling. 

De lunch wordt geserveerd, de bediening laat Richard lachen en brengt hem terug naar de momenten toen hij nog op eigen kracht bij Kanters zijn truck parkeerde, heerlijke herinneringen die hem laat stralen.

De lunch wordt onderbroken door zijn collega’s die hem laten verrassen met een bijzonder modeltruck van zijn voormalige werkgever.

Daarna wordt het team van Noah4All verrast met een cheque bijeengebracht door collega’s en vrienden.

De dag is lang en dat zie je, voorzichtig wordt er gepraat over de terugreis. De speciale truck wordt voorgereden en het afscheid is daar, maar gelukkig niet voor zijn vrienden en collega’s want die hebben nu weer iets om over te praten bij het volgende bezoek waar hij naar uitkijkt.

Wij bedanken iedereen die aan deze speciale Noah4All wens heeft meegewerkt, want zonder jullie hulp kunnen wij ook niets.

De familie wensen wij heel veel kracht toe voor nu en in de toekomst en hopen dat als het even moeilijk wordt jullie terug denken aan deze dag die jullie een onvergetelijke glimlach bezorgde.

Wij hebben van ons fototeam wat nieuwe foto’s gekregen, en die bij dit verslag geplaatst. 

Team Noah4All

Vragen

Voor vragen kunt u een bericht sturen aan info@noah4all.nl of bel ons via ons algemene nummer: +31 611204851

AJ2A0584
AJ2A0594
AJ2A0636
AJ2A0639
AJ2A0700
AJ2A0965
AJ2A0997
AJ2A1002
IMG 5055
IMG 5057