Wensdag Wim

20220205 113024

Vandaag voelde ik mij even weer een vrachtwagenchauffeur.

Dat waren de woorden van Wim Brink, een oud chauffeur die nog op de 2 meter plank lag. Voor oud gediende is dit een bekende uitspraak, “in de jaren 70 lag je op een plank in de cabine en als je te dik was kon je er niet opkomen”, dat waren de uitspraken tijdens de lunch van een 86 jarige chauffeur vol met humor.

Sociale media.

Een emotioneel verhaal op Facebook vertelt ons de noodkreet van kleinzoon Leroy, “mijn opa zit in een neerwaartse spiraal en kan daar moeilijk uitkomen”. Hij was een chauffeur in hart en nieren en wil graag het gevoel weer terug krijgen, wie kan ons helpen, opa Wim vecht al meer dan 20 jaar tegen een rot ziekte en na het verlies van zijn grootste liefde (zijn vrouw) raakt zijn vechtlust op, aldus Leroy.

De Noah4All wens.

Noah4All pakte de wens op en in overleg met de familie en tezamen met de aangemelde chauffeurs zorgde wij zo voor een mooie verrassing.

Vroeg in de ochtend werd Velp opgeschrikt door luide claxons, door de kleine straatjes van Velp reden een spiksplinternieuwe DAF vergezeld door een bijzondere Australische DAF Super Space Cab. (een oudje net zoals Wim😂)

Deze twee trucks waren op weg naar een niets vermoedende Wim, die in één van de kleine gezellige straatjes woont. Bij het huis van Wim aangekomen doet hij de deur verbaasd open en wist toen nog niet wat deze Noah4All dag hem zou brengen.

 

Verbaasd.

Begeleid door zijn kleinzoon Leroy en vergezeld van de familie nam Wim voorzichtig plaats in de hagelnieuwe DAF. Edwin Vaes was namens de DAF Trucks Eindhoven afgereisd naar Velp om de wens van Wim te vervullen.

Een korte rit bracht ons naar Eimers Logistiek in Duiven en bij het oprijden van het terrein lieten alle aanwezige trucks hun luchthoorns schallen.

Wim raakte daar erg geëmotioneerd door, hij was totaal overrompeld dat voor hem totaal onbekende collega’s hem op deze manier een mooie dag wilde bezorgen. Als antwoord op dit alles waren er alleen tranen als dank, woorden bleven even achterwege en dat raakte iedereen in het hart.❤️

 

Een warm welkom.

De aanwezige gastvrijheid bij Eimars Logistiek was de toonzetting voor die dag, de aanwezige chauffeurs gaven hem het gevoel dat hij één van hun was en dat beurde Wim op, wat precies de bedoeling was van zijn kleinzoon Leroy. Het konvooi vertrok uit Duiven in de richting van DAF Eindhoven, onderweg trok het konvooi veel aandacht, knipperende tegemoet komende collega’s maakte van Wim weer een echte chauffeur, hij zat er weer tussen en dat was wat hij zo miste.

 

Verleden van Wim.

Een verleden heeft Wim wel, begonnen op de Scania’s van toen, van de lb 76 naar de “Hondekop” en toen naar de 110. DAF is wel het merk waarbij hij het liefst op gereden heeft en waarbij hij toen alle landen van Europa doortrok, het liefst op de zuidelijke landen. Het was ook het vrachtwagenmerk waarbij hij het liefde voor zijn vak moest loslaten, een zwaar ongeluk in België raakte het zo in het mentale gedeelte dat verder goed functioneren achter het stuur onmogelijk werd en dat op de leeftijd van 43. Zijn ernstige ziekte maakte definitief een einde aan zijn geliefde vak, een gevecht van 20 jaar laat ook zien dat hij een keiharde ouwe rot is, een echte chauffeur dus.👊

 

De woorden van Wim.

De lunch werd in stijl geserveerd bij de Nobis in Asten en bij binnenkomst stond Wim versteld van de grote en de luxe waarin de chauffeurs tegenwoordig vertoeven, dat was in mijn tijd niet...eten deden wij aan een grote tafel onder een tl balk en de wc was een gat in de grond, douchen deed je onder een koude waterkraan. Ook de luxe in de DAF cabine deed Wim verbazen, honderd vragen kreeg de DAF man Edwin op zich afgevuurd, snakkend naar een slok water stapte Edwin uit de DAF gevold door een grote lachende Wim, missie tot zover geslaagd.

 

Tijdens de lunch kwamen de verhalen los van Wim, prachtige anekdotes uit het verleden op humoristische wijze verteld door een pracht vent.

Het bijzondere van Wim is wel dat hij de juiste woorden wist te vinden om de meerijdende collega’s te bedanken, en dat werd zeker gewaardeerd.

 

DAF Trucks Eindhoven.

Als toetje mocht hij nog samen met zijn familie over het DAF terrein in Eindhoven rijden en daar sloten wij de Noah4All dag af met een tevreden Wim en een dolgelukkige familie.

De dank woorden komen later via de app van kleinzoon Leroy, dit was zijn dag en naast het ontmoeten van zijn dierbare vrouw en het zien opgroeien van zijn (klein)kinderen, was dit een van zijn mooiste dagen van zijn leven.

 

Vooral dat mensen zijn dierbare tijd opofferen om met hem de dag door te brengen heeft hem geraakt, aldus de woorden van zijn kleinzoon Leroy. Hij zal hier met heel veel plezier aan terugdenken.

Dit is juist de bedoeling die wij voor ogen hebben met Noah4All, Wim zijn woorden waren...”normaal hou ik niet van dit soort verrassingen, maar nu het mij overkomt vind ik het geweldig”.

 

Wij vonden het een eer om dit voor jou te mogen doen Wim en hopen dat jij hier nog vaak aan terugdenkt, in iedere geval heeft Noah4All een nieuwe volger erbij op YouTube!😂

 

Wij danken iedereen die aan deze Noah4All dag hebben meegewerkt, zonder jullie was dit niet mogelijk.

 

Heeft u ook een wens die met onze doelgroep te maken heeft, kijk op onze website en vul daar het inschrijfformulier in en verras die persoon met een dag temidden van hun collega’s, familie en vrienden.

 

Team Noah4All

20220205 113024
20220205 113037
20220205 113119
20220205 134446
20220205 134552
20220205 141953
20220205 142023
IMG 7881
IMG 7884
IMG 7891
IMG 7892
IMG 7893
IMG 7916
IMG 7918
IMG 7930
IMG 7932
IMG 7937
IMG 7940
wim1
wim2
wim3
wim4
wim5
wim6
wim7